Labels

Analog diri (3) bigday (1) boring (10) concern (7) friends (1) Friendship (1) life (34) LOL (6) Love (27) luahan rasa (15) Maaf (1) missing (4) nonsense (1) pet (2) raya (3) Regret (1) result (2) setadi (5) sorrow (5) Sorry (1) sweet (2) vacation (4)

Saturday, June 26, 2010

MostWanted!


Help me! to find this boy.


opsss! Xnampak la pulak. tersalah upload gambar belakang hehe

one more...

tet

tet

tet

tet


Tengku Nong Mariam Tar


gemuk. tapi perasan kurus.
Rambut panjang macam perempuan melayu terakhir
putih, tapi lepas balik dari pulau, hitam sikit. hehe
degil
karaemoticon


Semasa hilang, memakai baju berwarna putih, berkolar, belang belang dan bermuda kuiksiber.

GANJARAN :
1000*

p/s : i love you. cepat balik. takmau jadi janda lama lama. Bosan.

RINDU KAU BODOHHHHHHHH!

Sekian.




*rupiyah :P

saya bosan . heeee :P

3 nama samaran Kamu:
-ku yam
-mariam
-nong

5 tarikh penting dalam hidup kamu:
-19 september 1989
-13 february 1989
-03 march 2010
-21 july 2010
-26 july 2010

5 perkara kamu buat semalam:
-kerja kedai abg fizi
-bundleeee
-Facebook-ing
-waiting 'your' text
-still waiting -_-

5 perkara yg buat anda gembira:
-ima balik.
-jumpa ima
-lepak ngan ima
-kawan kawan

5 Hobi kamu:
-facebook
-facebook
-facebook
-blogging
-skypeeee

5 tempat percutian:
-Rome. Italyyy! omg ^^
-Kochi, Japan. Hehehehehe. Bercuti di rumah si gemuk! :P Nak round the whole japan. boleh? :P
-Paris.
-London!
-Jeju island, Korea.

5 sebab kamu jawab tag nie:
-Saya baca kat blog nana. pastu sy pun nk buat jugak la sbb dia ckp anyone yang bosan kan cik nana? hehehe
-sbb ima xde. dia pegi main futsal. saya xtau nk buat apa.
- Bosan
-Bosan
-Bosan

5 Orang yg nak di tag:
-sape sape yang baca blog saya :D

Friday, June 25, 2010

baba



baba. Dia adalah seorang datuk yang penyayang, sangat supportive, caring, gila-gila, ceria. He's One in zillion. Boleh bercerita apa saja ngan dia. Baik dengan semua orang. Sangat prihatin. Sangat mudah simpati dengan orang orang susah. Dia sanggup bersusah payah nak tolong orang lain yang lebih susah :') Tanggal 20 Januari 2010, dia pergi meninggalkan kami. Allah telah mengutuskan malaikat izrail untuk membawanya 'pergi'. Suasana hiba, pilu, resah, gundah gulana bermain-main pada setiap orang yang datang melawat. Sangat perit untuk aku menerima kenyataan itu. Tetapi apakan daya, yang hidup pastinya akan pergi. Rindu dia. Terasa bagaikan dia masih ada.

Semoga dia selamat disana. InsyaAllah :)

.al-fatihah.

Thursday, June 24, 2010

Ambil hati saya :D




You can take my heart for a walk on the beach
You can take my heart for a little trip
You can take my heart very close to your heart
You can take my heart forever if you like

But not every heart belongs to any other
You and I
You and I are meant to be
I'm the one for you, You're the one for me
You love me as much as I do
When you look at me and we're skin to skin
I want you so
Please come in
And you love me more and more
And my love grows up with you
And you kiss me more and more
And I kiss you, too
And I kiss you, too

If I take your heart, I will cherish it every day
If I take your heart, I will heal these old wounds
If I take your heart, it's to make it happy
If I take your heart, it's forever close to mine

But not every heart belongs to any other
You and I
You and I are meant to be
I'm the one for you, You're the one for me
You love me as much as I do
When you look at me and we're skin to skin
I want you so
Please come in
And you love me more and more
And my love grows up with you
And you kiss me more and more
And I kiss you, too
And I kiss you, too

(violin solo!)

I don't care, I don't care
If I'm again carried away
If you swear, if you swear
To give me your heart in return
To give me your heart in return

I don't care, I don't care
If I'm again carried away
If you swear, if you swear
To give me your heart in return
To give me your heart in return

Bosan. Sekiannnnnnn ~

Wednesday, June 23, 2010

salah call

hahahahahaha. bulan 3 aritu.( skarang dah bulan 6. heeee.) Aku baru teringat sebenarnya td. hehehehehehehehe

malam tu aku pegi tengok IMA maen futsal. tapi, before pegi tengok, kawan dia nk tumpang aku, nama kawan dia tu job (bukan nama sebenar) HAHA okey, aku pun siap siap. Pegila amek job. Aku nk smpai umah job, aku call la dia cakap dah sampai!

Dah abes main futsal, kitorang balik laaa. Dalam pkul 11 lebih macam tu, adek aku cakap dia nk pinjam kete. hahaha. Aku pun kasi la. Tapi, aku cakap, balik cepat sket. pastu aku pun tertido. Bangun bangun pkul 12 lebih, dia xbalik lagi, aku relaxxxxx agy.

pukul 1 pagi, ..... aku terjaga lagi, punnnn xbalik lagi.

pukul 2 pagi, ..... aku yang sedang mamai mamai ni, Nak call adek aku. Tapi disebabkan recent call tadi nama yang last skali aku call adalah nombor job. aku pun ter'CALL' job.

Situasi nya :

Aku : Weyyyyyyy! (Dah xde dah HELLO HELLO) mu nok balik pkul brapeeee haaaa?? Mu ad mane?? Dok reti base ni. aku terajang kang!!!mojiemo

Job : Aku ade dumoh ah ( Nada macam slow-slow je.

Aku : Umoh ane mu ade? Mu parking kete kat mane?? Mu ni mmg dok reti base op??

Job : Umoh aku yang mu amek tadi ah.

Aku : Mu jangan nok nganjing ngat. Cepat balik.greydustemoticon

Job : Aku balik doh ni, kat umoh td mu amek aku oo.

Aku pun terus cek hp, tgk nombor sape yang aku call sebenarnya ni? HAHAHAHA

Aku : ehhh job! Salohhh salohhhh. malu weyhhh.


HAHAHAHAHAHA. dok pasal job jadi mangsa aku!

Monday, June 21, 2010

World cup

Malam ni rasa macam taktau nak buat apa. Budak gemuk dh tido. Ummmm. katanya nak bangun pkul 3, nk tengok bola. BOLA BOLA BOLA! haishhh. Korang tak penah tau ke asal usul sejarah dan perkembangan bola sepak yang sebenarnya? Ish ish ish. Dasyat dasyat

Macam ni ceritanya :

Ianya berasal daripada peristiwa dimana Saidina Husin cucu Nabi Muhammad SAW dibunuh oleh tentera Yazid bin Muawiyah. Setelah kepala Hussin dipancung dan dikorek matanya, kepala Hussin di tendang dan disepak terajang seperti bola sebelum dipersembahkan kepada Ubaidullah bin Yazid. Peristiwa berdarah di Karbala ini berlaku setelah 45 tahun wafatnya banginda nabi. Dan dari peristiwa tersebut manusia mula bermain bola sepak.

Bola sepak piala dunia yang berlangsung di Afrika Selatan sangat-sangat dinantikan oleh penduduk muka bumi ini. Manusia akan dilabelkan kolot jika ketinggalan daripada mengikuti perkembangan perlawanan tersebut. 64 perlawanan bakal disajikan kepada penduduk dunia melalui siaran langsung berbayar.

Manusia akan lupa segala-galanya dan akan menumpukan sepenuhnya terhadap fiesta tersebut. Piala Dunia Fifa adalah puncak segala pertandingan bola sepak dunia selain daripada EPL, UEFA, dlll bermacam-macam lagi piala. 666 tersenyum senang melihat pengikut bergendang dan bersuka ria sambil mabuk dan berjudi.

Jika dahulu di zaman Rom manusia dilagakan dan berdepan dengan binatang buas seperti Singa Jantan atau harimau dan penonton akan berjudi sambil meneguk arak. Hari ini mereka melagakan manusia dengan sebiji bola yang diilhamkan dari sepak terajang kepala Saidina Hussin.

Cuba korang bayangkan, bola start pkul 3 pagi. Habes bola dalam pkul 5 pg, ramai mana yang sanggup tunggu setengah jam lagi nk solat subuh?

Semuanya agenda FREEMASON

Ummmm. Korang fikirla sendiri. Mane yang buruk, kita sama sama elakkan. InsyaAllah.

Saturday, June 19, 2010

Alhamdulillah










Terima kaseh Ya Allah. Bagi aku peluang sambung ijazah heeeee :D

penat .

wahhhh. tiga hari aku kat setiu. dah la internet lembab macam kura-kura. tension gilaa

penat.
sakit perut.
tak bermaya.
tak cukup tidur.

tu je aku boleh cakap.
sebab.

aku ditugaskan untuk menjadi urusetia kem kepimpinan pengawas, sekolah agama khairiah.
macam macam ragam budak-budak skolah ni. haishhh.
tapi.

aku enjoy. budak2 ni macam best jugak la. sebab diorang semua perempuan. jadi takde la nk control-control. smua main terjahhhh je. klaka pun ad. heeee

katsane aku xde la buat keje banyak sangat. tapi makan tu banyak la. hehehe. tapi disebabkan dah lame tak handle program-program macam ni, aku jadi penat. dalam dewan kuliah, tertido tersengguk2. kiki. sorry yea fasi :)

okey. adik adik skolah khairiah, blaja rajin rajin k! hehe dengar cakap warden. jangan degil ngat. haipppp!




Wednesday, June 16, 2010

hidup tak selalu nya indah kan?
adakala kita akan menangis. menangis menangis menangis.

kenapa hidup perlu ada ketika nya ia indah dan ada ketikanya ia berubah sebaliknya?
kerana...

dalam hidup, kalau indah je, kita takkan kenal rasa sedih, hiba, duka.
kan?

Kenapa perlu rasa perasaan itu?
Sebab...

Allah nak kita menjadi lebih kuat dan tabah menghadapi pelbagai dugaan. Dan Dia akan menguji kita dengan perasaan-perasaan yang sedemikian.

Cinta?
Cinta dunia tidak menjanjikan kebahagian di akhir sana.

Cinta Sempurna adalah cinta kepada Illahi.

Kadang-kadang kita terlalai. Terlampau mengagung-agungkan cinta dunia.

Manusia berubah sekelip mata. Aku pun berubah.

Aku tidak menunding jari ke arah sesiapa kerana aku tau, diriku juga begitu.

Semoga apa-apa yang berlaku dimasa mendatang, membuatkan aku tabah menghadapinya. InsyaAllah :)

Monday, June 14, 2010

Sunday, June 13, 2010


Tadi pegi zcon. makan nasi lemak ngan tea o peng. dora emon ngan kakak dia pun ada skali. Aik?yellowfaceemoticon bila masa dora emon ada kakak? Ehehehe :D Ummmmm. Pastu around 11 smpai umah. Badan rase macam penat gila plus yang kemarin pegi skayu. Tak ilang-ilang lagi. Then, terus bukak lappy call Ibhmmhsn saya! I miss him already :( Padahal baru tinggal kejap. Mengada-ngada je. Wekk.

Call-call, tido rupanya. Ksian, penat sangat jawab exam seminggu non-stop agaknya. Malam-malam jadi batman, siang pegi exam. Nahhhh amek nak sangat. DUA hari qada tido si budak gemok ni. Hehehehehehe :D





Syg awk tido lena k. mimpi indah. mimpi kita :D sy xmo gerok awk. Awk ngtuk. Xpela. Tido je. penat je tgk awk tido. Lena semacam. ehehehe :D iloveyou syg, moreee and moree. Lust you. Rnduuuu Goodnight love. Sleep tight. mwah mwah mwah. eh, cup2 mulut tu ngange luas ngat tu. Tutup sikit. kang masuk lalat.yellowfaceemoticon haaa :D k. iloveyousomuch


Notakaki : Sambil korek tanoh cari harta karun, kawan-kawan fb, sila jadi neighbour saya di Treasure Isle. Kerjasama anda amat dihargai. Hehehehehehehehehe

Friday, June 11, 2010

Secondhand Serenade - Your Call




Dedicate this song for you. yeeee! awak lahhhh haishhh.
Saya tau awak stalker terhebat saya. hehehehe :D



I miss us :')




Forever yours.tnmtar

Thursday, June 10, 2010

trend akhir zaman-sanggul tinggi






It's a trend nowadays that many muslim Malaysian women are into the new hijab wearing i.e. wearing a shawl-like syrian style hijab. I posted on my Fb status recently stating that I too, would want to wear the syrian women hijab style with high bun but unfortunately my hair is short thus cannot tie or do a bun at all.I also received few suggestions to buy fake buns online or at Arzu, KLCC.

I used to study in an arabic-medium school and had learned that when you wear tudung, you're not supposed to show any indication that your hair is long by tying your hair really high/do a bun until men can notice the presence of your long hair eventhough you wear your cover/hijab. That defeats the purpose of wearing a hijab.However, I can't remember the hukum whether it's haram or harus or makruh.

Being curious, I googled about this sanggul arab issue and found the hadith related:

Quote::
“ akan muncul dalam kalangan umatku di akhir zaman, kaum lelaki yang menunggang sambil duduk di atas pelana, lalu mereka turun di depan pintu-pintu masjid. Wanita-wanita mereka( isteri mereka atau anak perempuan), berpakaian tetapi seperti bertelanjang ( nipis&ketat). Di atas kepala mereka pula(wanita) terdapat bonggolan (sanggul atau tocang) seperti bonggol unta yang lemah gemalai. Oleh itu laknatlah mereka semua. Sesungguhnya mereka adalah wanita-wanita yang terlaknat”- hadith riwayat Ahmad, jil.2, ms. 223.

Rasulullah s.a.w bersabda:

Quote::
“dua golongan penghuni neraka yang mana aku sendiri belum pernah melihat keadaan mereka didunia: golongan yang membawa cemeti seperti seekor lembu lalu menggunakannya untuk memukul manusia dan juga kaum wanita yang berpakaian seperti bertelanjang, menggoyangkan badan dan berlenggang-lenggok, kepala mereka ada suatu seperti bonggol di kepala unta yang bergoyang-goyang. Mereka tentu tidak akan memasuki syurga atau mencium baunya sedangkan bau syurga itu dapat dihidu dari jarak perjalanan begitu dan begini”


–hadith riwayat Muslim. Hadith no 212-

I would say that I was tempted at first as I saw some women/celebraties/tv presenters looked really pretty wearing the syrian style hijab with high sanggul/bun. Sometimes, bila nak cantik, manusia selalu lupa pada hukum walaupon dah belajar.I am one of them. Bila nak buat benda jahat, laju je.
Anyway, in wearing hijab,niat perlukah menghalalkan cara? I dare not jatuhkan hukum or say that it is haram wearing the fake sanggul arab.However,at the moment, I'll just forget about buying the sanggul arab thingy.


**notakaki

this artical above is not written by me actually. i just copy and paste such thing from fb untuk kebaikan kita bersama kerana saya tau tak ramai yang tau pasal hadith ni.


Tuesday, June 8, 2010

budak gemok yang mengada-ngada

saya : Bangunnnnnnn cepatt smayanggggg!mojiemo
Gemok : 5 minit.
Saya : bangunnn!
Gemok : sakit kepala ni. jap labianemoticon
Saya : cepatlaaaa. nk maghrib dh ni. Haippp! cepat bangunnn!

Liat budak gemuk ni nak bangun. same je ngan saya. hehehe :D
Budak gemuk bangun, amek air smayang. Then smyang...
pas siap smayang, sambung tido lagi budak gemuk ni. haishhh


Saya : sambung tido lagi?
Gemuk : sakit pale eh.redfoxemoticon
saya : bangun, pegi makan, pastu makan ubat. Esok nok prekse, kne makan ubat. kekgi dokleh study. kang dokleh jawab prekse esok. G makan
gemuk : saya masak arini.
saya : makan la mende mende hok ade.
gemuk : bukan sakit kepala gitu, sakit kepala tak cukup tido ni.pandaemoticon

Saya : hahahaha

banyok sungguh alasan si gemuk ni. Piak kang degil2 ngat ni tuzkicrazyrabbitemo



HoldingHands.jpg Holding Hands image by lmm12112

I asked you If i was pretty. You said, NO
I asked you if I was so fat. You said, YES OF COURSE!
I asked if you wanted to be with me forever, You said, NO
I asked you if you would cry if I walked away. You said, NO
I had heard to much, and need to leave and.
as I walked away......

You grabbed my arm and told me to stay.
You said....

You are not pretty, you are Beautiful
The only thing FAT or BIG about you is your HEART
I dont want to be with you forever, I NEED to be with you forever.
And baby, I wouldnt cry if you walked away...
I would DIE :')


cuddle1.jpg image by findstuff22

onigiriemoticon

Monday, June 7, 2010

"Ibrahim Mohsen Azman. Success without positive attitude is called luck. But success with positive attitude is called achievement. So always try to be and ACHIEVER :)

GOODLUCK!"


Ibrahim Mohsen Azman"
kiranya goodluck xle pki la.
kne la guna goodachievement!
mcm tu laaa"

Budak gemuk ni xfaham saya wish kat dia


Sebenarnya yang atas tu kata kata perangsang je. Wekkkk
kang GOOD LUCK tu saya selang bbrapa baris. ehehehehehe.
Budak gemok budak gemuk.

Orang gemok slalu macam ni,. Orang ckp lain dia ckp lain.


Hehehehehhehehehehehhe


Gurau je eh "mok". Sayang "mok" banyok banyok.

Jawab exam molek molek. "mok" boleh! Saye tauuu. iloveyou!sesameemoticon

Saturday, June 5, 2010

saya ingat dia faham. saya nak dia call. saya tunggu. rupanya, andaian saya salah. dia tak faham. Pity u kuyam. Good Night
.....

Wednesday, June 2, 2010

Please..

Gv me some space. I nvr thought anythng. I nvr wnt to end up our frenship. But, Pls thnk dply bfore you talk somthng tht rlated wth someone's dignity. Ppl lies. I knw. So do i. But, I nvr talking shit about yours. I knw everythng abt you. You told me everythng. Don't you? The whole of your fmly knw abt us! Wht a shame. Im failed. I nvr learn hw to be a gd friend. Im sry.

Tuesday, June 1, 2010

Should i trust you?



It breaks my heart; it makes me sad to think of all the times we had. You made me laugh and you made me cry. And all that I can do is sigh and wonder why.

Terima kaSih

IBRAHIM MOHSEN AZMAN.
;
;
;
;
;
Terima kasih kerana selalu berada bersama saya ketika susah mahupun senang.


I
U
moreeee&&moreeeeeeeeeeeeeeeeeee


more than you know :)

Ujian dari-Nya

Hari hari berlalu pantas.
Sedar tak sedar. Aku sudah pun menjadi "wanita". Bukan lagi budak perempuan yang berlari berkejaran di taman permainan, bermain buaian bersama rakan-rakan sebayanya. Kini, Aku perlu memikirkan masalah aku sendiri, masalah keluarga, masalah kawan-kawan ku, dll. Indahnya zaman kanak-kanak. Hanya tahu bermain, tiada masalah, semua ditentukan oleh keluarga, kawan-kawan pun setia bermain dan setia membantu. Tiada pengkhianatan antara satu sama lain.


Dah lama tak update blog. Emmm, lama ke? Lama jugak laa.


Ujian datang menimpa diri. Satu per satu. Ya Allah, sesungguhnya Engkau tidak akan memberi ujian diluar batas kemampuanku. Sesungguhnya Engkau Maha Pengasih lagi Maha penyayang.
Terima Kasih Ya Allah. Akan ku hadapi ujian dan cabaran yang telah tertulis sejak azali lagi.


Semoga aku kuat untuk menempuhi segalannya. Amin.