Labels

Analog diri (3) bigday (1) boring (10) concern (7) friends (1) Friendship (1) life (34) LOL (6) Love (27) luahan rasa (15) Maaf (1) missing (4) nonsense (1) pet (2) raya (3) Regret (1) result (2) setadi (5) sorrow (5) Sorry (1) sweet (2) vacation (4)

Monday, November 29, 2010






Bagi aku, perokok adalah syaitan yang boleh dilihat dengan mata kasar. Kasarnya. Kenapa aku berkata begitu? Sebabnya, orang isap rokok ni kan, dia langsung tak fikir orang yang duk sedut asap rokok dia tu. Suka ati dia je isap pastu asap rokok tu dihidu oleh manusia manusia yang tak bersalah, contohnya aku.

Situasi...

Aku pegi makan kat kedai alsyakirin, Gong Badak. Ada la kapel ni duduk sebelah meja aku, si bf dia ni duk isap rokok pastu suh gf dia duk belah yang tak kena asap rokok, pastu asap rokok dibawa oleh angin singgah di lubang hidungku. Haish. Geram la aku. Tak malu betul, nk isap rokok tu, isap la sorang sorang, hidu la sorang sorang. Dengan gf, pandai pulak suruh gf pindah tempat. Aku ni? Aku insan yang tak berdosa duk hidu asap rokok kau! Aku pun pandang dia, pastu buat buat batuk tutup hidung. Pastu gf dia pun mcm ckp la, ksian budak tu tu duk sedut asap rokok awk. Dia pun pegi la kat tempat parking kete, isap kat sane lak.



Nak sakit, sakit la sorang sorang, ni nak ajak orang lain sakit skali.

Begitu jugak syaitan, dia dh tahu dh dia akan masuk neraka nanti, so, dia pun hasut menghasut anak anak adam nk suh masuk neraka jahanam sekali ngan dia. Syaitan saje melalaikan kita so, nanti dia pun ada la peneman masuk neraka bersama sama ngan dia.

Macam rokok jugak. Perokok ni dia isap rokok, dia nk org lain pun sakit macam dia jugak, sebab tu dia isap rokok tanpa melihat kiri kanan. hihi

Begitu la perumpamaannya. So, Bagi perokok-perokok sekelian, sedarlah. Rokok ni tak bagus untuk kesihatan. Dah la tak bagus, buang duit pulak tu duk beli rokok. Rokok kalau murah xpe gak. Ni mahal macam..... haishhh.


Banyak kesan yang tak baik untuk perokok. Kalau tak caye, bace ni haaaa

Merokok tak salah, tu hak masing masing, tapi tolong prihatin ngan orang sekeliling anda yea. sekian :)

Saturday, November 27, 2010

Cinta diibaratkan seperti pokok. apabila kita menjaganya dengan baik, diberi baja, disiramnya air, ia pasti akan tumbuh dengan baik, tapi apabila kita tidak menjaganya dengan baik, ia akan layu. jika kita mencintai seseorang itu, hargailah mereka. Tunjukkan kasih sayang kepada mereka. Ianya akan segar selama-lamanya. Tetapi jika kita hanya mencintai mereka, tetapi tidak pandai untuk menunjukkan kasih sayang terhadap mereka, lama-kelamaan pasti cinta itu akan layu.


ecehhh. terjiwang pula. -.-'

Tuesday, November 23, 2010

dh bosan belajar? saya ad penyelesaianya :)

shuuuuu. ni libry. bising la kau!

genyeh mate lu seround :D
selepas itu, baru lah buat excercise mata 0.O

eh, mane dtg ini topi?

macam best student tak? hihi

tang tarangggggg

huuuuu -0.0-

aumm aummm

hihi <3

pis pis kacang pis.

game dikala bosan

find the different :D

Monday, November 22, 2010

Cerita dongeng

Pada tahun 2008, mungkin time tu bulan 5 sebab cuti sem yea. Aku telah pun daftar nama aku untuk ke kelas pandu memandu bertempat di padang midin Kuala Terengganu. Aku ke sana untuk membuat lesen memandu. Yaaaa. Mungkin pada usia yang sudah lanjut aku baru terkebil kebil nak buat lesen memandu manakala rakan rakan ku yang lain masing masing dh ada lesen dan dh boleh drive sendiri. Aku sangat menyampah dengan kawan kawanku yang ad lesen. bhahahaha :D (bergurau senda sahaja)** sebabnya, aku takde lesen. hihi.

Pada waktu aku pergi mendegar ceramah tentang lesen memandu, aku mengajak naimah menemaniku sebab aku ni sangatla manja ngan dia. kalau boleh, semua benda nk dia teman. hahaha. takla. . aku saje je. kalau bosan bosan dgr ceramah, boleh ckp ckp ngan naimah (kami bermain surat layang waktu itu) sebab tak boleh bercakap sebab penceramah bagi ceramah kat depan. heeee. Selesai je ceramah..

Aku pegi la test komputer. alhamdulillah aku lulus. hahaha. tu pun 45 je kot. haihh -.-

Bermula lah episod dimana aku dikehendaki belajar selama 8 jam kot tak silap. tapi cikgu memandu tu punya la malas ajar aku, dia skip skip je 8 jam tu jadi 4 jam je kot. 4 jam je aku belajar bawak kete dalam kandang kereta tu.

belajar punya belajar, aku dh pro dh sket sket bawak kereta. haha. boleh la jalan jalan atas jalan raya pulak.


Yeayyy. dh pandai dh. Pastu aku pun di beri tarikh untuk buat date ngan jpj. Pagi ahad tu, aku tak ingat bulan brape. Maybe bulan 9 tak silap aku. Aku pakai make up lawa lawa ni nk pegi dating ngan jpj. Buatla aku ujian bukit dgn parking. Alhamdulillah, aku lulus. yeayyyyy!

Ok. Hari dh tengahari. Jantung aku tiba tiba je berdengup kencang. Ye laaa. nk datingkan? hihi. Bertuahnya aku dapat jpj laki. Tapi tak hensem bhahahaha. Hmmmm. Aku pun buat la 5 perkara yang first tu, lima ke brapa? lupa ah. hahaha. dh siap dh. okey. buat u-turn. okey. kluar je pintu pagar kandang itu, okey. sampai kat simpang tiga, aku berhenti dan angkat handbreak. okey. tgk kiri kanan kiri kanan okey boleh jalan, aku pun jalan. Pastu jpj tu ckp stopppppppppppppppppppppppppp!!!!!! aku terkejut. rupa rupa nya ad sekelompok basikal lalu aku tak perasan. aduhhhh. jpj tu pun ckp. behenti. tukar tempat! hmmmm hmmmmm. aku pun merayu rayu. cik mintak maaf cik mintak maaf. bg la sy peluang (macam dlm drama pulak dh)


Dia langsung tak pedulikan aku. stupid punya olang. haha. aku pun dgn hati yang marah nak mampus, turun dan tukar tempat. penat aku blaja. sigh.


tanggal 23 bulan 11, dating pulak untuk kali kedua. Alhamdulillah aku lulus dengan cemerlang gemilang terbilangnyaaaaa. Esoknya terus pegi jpj buat lesen. Dan,



Esok tanggal 23 bulan 11 2010, aku boleh pegi jpj untuk kali kedua bgtau abg abg kakak kakak kat sane aku nk renew lesen aku. aku dh tak nak guna stiker p yang meyemak kat cermin kereta aku tu. wheehehehehe. Sekian .



Wednesday, November 17, 2010

Eid al-adha.

hari ni raya. baru pas makan nasi dagang. blurrrpppp. Alhamdulillah. heee. arini bangun lewat tak sempat nk pegi smayang raya. hmmmm :( ape nk jadi la kuyam? kenyang. Tapi xlengkap rasenye beraya tanpa semayang raya. Kan? Dulu, xpernah skali pun pergi smayang raya. 1st time pergi smayang raya masa raya aidilfitri baru baru ni kat masjid putih. Tu pun terlambat dh. Nasib baik ad tempat lagi. Petang semalam pergi kubur baba kat masjid putih. Dah ade dapur dh. Alhamdulillah. Sayu rase pegi ke kubur. Fikirr.... Setiap yang hidup pasti akan mati. Tapi amal masih belum cukup untuk ke sana. Macam mana kalau tiba tiba Allah swt nk ambil balik jasad yang dia kasi pinjam untuk sementara je ni? Takut kan? Macam mana la kalau mati katak. macam mana kalau mati eksiden tapi pakai seksi seksi, rambut di"dye", kuku diwarna. Fuhhh tak terbayang rasanya. wahhhh. Takut takut. Nauzubillah. mintak2 jauh la sbb kita tak tahu apa yang akan terjadi pada kita pada masa akan datang kan? Dr freehair boleh pakai tudung, dari pakai tudung, boleh freehair pulak. Hmmm. Ya Allah Ya Tuhanku, matikanlah aku dalam keimanan. Jauhilah aku dari malapetaka. Amin.

Eh eh, tajuk pasal raya haji. Tapi duk cakap pasal mati lak. :D sebenarnya tak kesah la yang mana mana pun. Cuma teringat je pergi ke kubur semalam. Hmmm. Sebak rasenye setiap kali ke sana. Rindu BABA :') Kepada semua umat islam seluruh dunia, Selamat Hari Raya Aidil Adha. Maaf Zahir Batin.

Sunday, November 14, 2010

Rindu

tak boleh tido. rindu ibrahim mohsen saya. hmmmm. mata mengantuk. tapi still tak boleh tido. rindu awk. awk tau tak? rindu awk. rindu awk. sy ulang lagi. rindu awk!

cepatla balik. balik umah. yeee. umah awk la. umah skarang. main bola ape yang sungguh ngat tuuuuuu! hahaha. Tapi......... boleh tak balik malaysia? bulan dua belas ni. Boleh? heeee. boleh la. boleh la. boleh la. =.='
lagi 4bulan wak. lame nyeee. hmmmm. last jumpa dulu bulan 8. dh 3bulan dh tak jumpa awk. tapi dh macam 3tahun dh tak jumpa ni. eecececececece :P

Rindu .

Ubat rindu aku jauh nun disana.

Rindu naimah jugak. Biasanya kalau bosan, call naimah, ajak pegi jalan jalan amek gambar ke.... ajak teman makan ke. ajak lepak kedai kopi ke. Sekarang naimah dh smbung stadi. Hmmmm. Sape lagi nk teman aku jalan jalan. makan makan. lepak lepak. minum minum? kawan kawan ade, tapi tak de la yang sekepala macam naimah. Naimah kwn paling gila penah aku kawan. ingat tak yee mee? uncle chua? bhahahaha. macam macam la mu ni naimah. kalau kluar, mesti adeeee je pelik pelik.aduhh. skali skale teringat mmg sengih macam kerang busuk aku sorg sorg. teeeheee. kekasih hati jumpa setahun dua kali je.

Bosan hidup aku kan? heeee. macam katak bawah tempurung.
Takpela. smua ni mesti ad hikmah disebaliknya kan?

Naimah, bila mu cuti? lame tak cakap cakap ngan mu. hmmmm. banyak cite nk share ni. nk gosip gosip. heee. Tapi waktu dh berlalu, masa dh mengubah keadaan...

Semua dh besar. nak kejar cita cita masing masing.


you can love someone so much…but you can never love people as much as you can miss them.
— John Green, Looking for Alaska (via -adreamoutloud)

(via quote-book)


Saturday, November 13, 2010

Kiamat dh dekat

nak blog via phone. tapi tak pandai. haha :D nampaknya aku masih lagi di tahap buta it,. hmmm. anyone? sape sape boleh ajarkan aku yang masih mentah belajar ni? macam mana nk blog via iphone? hahaha :D aduh la. kuyam kuyam. buta it ngoh la! bukan pasal ni aku nk cakap. saje je. intro kasi panjang sket. heee.


tadi bukak fesbuk, rasenye dh macam tak boleh kalau sehari tu tak bukak fesbuk. padahal bukan buat pape pun. bukak, pastu tgk notification (kalau ade laaaa) skarang ni notification xaktif macam dulu dh. heeee. pastu bukak profile, tak de pape dh, bukak home balik. pastu bukak profile pastu bukak home. begitu la seterusnya., hmmmm...

Terbaca la pulak 40 hadis peristiwa akhir zaman. termenung jap. fikir.... dunia ni dh sipi sipi dh. nk smpai penghujung dia dh. banyak peristiwa akhir zaman dh berlaku. Kiamat tu pasti datang. Ia wujud. Ia mmg benar-benar akan berlaku. Cuma kita tak tahu bila ia akan berlaku. Tapi tanda tandanya sangat jelas. Takutnya. Ya Allah Ya tuhanku. Ampunilah dosa dosa ku. Sesungguhnya Engkau Maha pengampun lagi maha mengasihani. Amin.

Friday, November 12, 2010

Memasak dan belajar untuk bersyukur

assalamualaikum wbt. pkul 8 pagi : pegi pasar tani.onion-head-emoticon-15 Pegi beli ulam pucuk paku, ikan kembong, ikan aya dan beli jugak makanan untuk breakfast. pagi jumaat memang wajib ke pasar tani. Beli barang dapur. Arini nk masak (bukan nk masak sebenarnya dh masak dah kenyang pun ni haa) hee ikan singgang, ikan panggang dengan budu cicah ulam pucuk paku. perghhhhhhh. nikmat dunia. **onion-head-emoticon-1 Tapi td, tgh masak ikan singgang. Ikan panggang, xingat nk slowkan api. wahhhh. bau hangit hangit sket. heee. tp aluminium tu xde la itam. tu yang komfius tu., adehhh. bukak tengok! haiyakkkk! dh itam ikan kembong aku. adeh. menyesal pulak xingat slowkan api. Makan la jugak. Itam kat lua je. dlam maseh lagi elok, lembut untuk dimakan. Tapi xpuas ati sebab hangit! haishhh. lain kali kne buat lagi ni. heeee. tapi, cuba kita renungkan... dah hangit skit, dh komen macam macam (buat yang makan td la ye). Hangit la, xckup masin la, xckup manis la, itu la, ini la. Tapi, kita masih lagi ada rezeki untuk makan. Bangun pagi, ada je rezeki datang. Begitu jugak kalau pegi kedai makan. Nk makan tu, makan ni. Pas sampai je makanan, makanan yang kita order tu, xberapa nk menjadi org kate. mmg la tensi, pastu mmg xnk pegi dh kedai tu, pastu mulut pot pet pot pet duk mengomen makanan tuhey-you-son-of-amamaaa-lying. Cuba kita fikir mereka di palestin? Mereka makan macam kita tak? Mungkin kalau aku pegi sana tersalah masak ikan hangit, mereka berebut-rebut nk makan kan? Hmmmmm :( Bersyukurlah dengan apa yang kita ada. Kita ni tergolong dalam golongan yang bernasib baik. Sebab negara kita aman damai makmur permai harmoni. Cuba awk yang baca ni bayangkan, macam mana kalau ditakdirkan suatu hari nanti negara kita pun jadi macam negara palestin? Ini bukan aku mintak. Tapi untuk renungan bersama. Supaya kita boleh lebih bersyukur dengan apa yang kita ad sekarang. Okey. stop. Aku nk kena stadi. Raye raye jugak, exam jangan lupeee. he. Bye!




Saturday, November 6, 2010



Haaaaaa. Tu diaaaa.yeh-big-nose-geek Stadi kuyam jangan tak stadi. Hehehe. Gambar je lebih, stadi hampeh. -.-' shyNi gambar pegi stadi kemaren kat 24hour room. Ingatkan nk g libry. Semangat dh berkobar-kobar nk stadi pagi tu. Tak hengat pulak hari Diwali.onion-head-emoticon-3 Terpaksa la pegi 24 hou room jah. 24 hour room 24 hour room lahh. Heeee. Pastu petang sket apies ngan dora pulak ajak makan. Nak stadi ke nak makan? Nak stadi ke nak makan.? Duk pikir pikir! what-question-markHaishhh. Makan makan ni lemah sket. G slaluuuuuu! HAHAHA. onion-head-emoticon-13Tergendala la hasrat nak stadi.. Stadi pagi tu je sket. Adoi.. Banyak sungguh dugaan menimpa.154218d4 Kahkahkah. Kuyam kuyam. Ok la. Nak pegi libry la ni. Bye !

Wednesday, November 3, 2010

August - Rilo Kiley






Jom nyanyi same same nak?onion-head-emoticon-24 onion_gifs_emoticons-13hahahahha

august
i'll see you soon
under yellow moons
where i'll gather what's left of you

and august
i'm on your side
or did i speak too soon?
now we've crossed the great divide

someday we will meet beyond the stars
and it'll be away from here
someday we'll meet beyond the time and the bars
and it will be away from here

august
august of last year
before the leaves disappeared
told me you were not the one

august
something in your eyes
or was it that July
told me not to take it to heart

someday we will meet beyond the stars
and it will be away from here
someday we will meet beyond the limits of who we are
and it will be away from here

someday we will meet beyond the stars
and it'll be away from here
someday we'll meet beyond the land that you call miles away
away from here

Tuesday, November 2, 2010

Hujan

Harini hujan. Kalau hujan kita buat apa ye kawan kawan?3c68bb64 Haaaaaa. Tido laaaa kan? Tapi, arini hujan. Tapi tak tidur pun. Segar semacam je. Mungkin semalam pakai "Super Kino" semalaman kot. Sebab tu hari ni segar sampai tak tido walaupun hujan. Heeeee. Tak tau ape tu Super Kino? Apadaaaa. Super Kino ni, plaster yg kita tampal kat kaki, kena pakai 8 jam. Kaki akan menjadi lemas lemas manje gitewww. Then, ianya akan mengeluarkan sebanyak mungkin toksik yang ada pada badan kita melalui super kino tu la yee. Beli la. Kat Cosway ad. Rm54.90 untuk 12pcs. HAHA.heheh Siap promote cosway lagi. Haiyoo. Harini aku buat homework Academic Writing Skills. Susah la. Banyak la assignment AWS ni. Okey. AWS tu Academic Writing skills la ye. Hee. Hmmm. Assignment + Essay + Presentation mmg banyak untuk subject ni. Lecturer untuk subject ni sangat baik, tapi diberinya kerja sekolah yang bertimbun timbun tak cukup tangan wa cakap lu. Tapi takpe la. Name pun pelajar kan? Okey. Siap keje sekolah. Lepas tu tengok cite tajuk dia dh lupa la. Okey la, not bad. Pastu merayau rayau kat facebook, tumblr.onion-head-emoticon-15 Bosan. Hari hari bosan. i m deadRindu la pulak nk pegi kelas Dr. Siti. Heeee. Harini seharian di bilik. Tak kuar mana mana. Makan pun Ah tolong belikan. Terima kaseh Ah :)sesameemoticon

Musim tengkujuh = Musim tidoonion-head-emoticon-1onion-head-emoticon-10. Final Exam dh dekatgreenscarfemoticon. Haiyooo. Jangan salahkan aku kalau tertido. Sebab hujan aku jadi mengantuk. Heeee.