Labels

Analog diri (3) bigday (1) boring (10) concern (7) friends (1) Friendship (1) life (34) LOL (6) Love (27) luahan rasa (15) Maaf (1) missing (4) nonsense (1) pet (2) raya (3) Regret (1) result (2) setadi (5) sorrow (5) Sorry (1) sweet (2) vacation (4)

Monday, May 24, 2010

M. A.... ma L. U... lu MALU :D

HAHAHAHAHAHahahahHAHAHAHA

Tadi ade org call, nombor tu aku xkenal sape. Pastu aku answer, rupa-rupanya adek aku, dia tertinggal buku kat umah. Dia mintak tolong aku hantarkan kt skolah. Aku ckp laaaa ;

Aku : Hello (Nada berhemah) sopan santun gilaaaaaa.
Aiman : Kak, ni aku ey, Buku PAI aku tertinggal. Tolong ato jap.
Aku : Mu balik amek sendiri ah kejap. Mu g skoloh kang naek moto.
Aiman : Okey. Okey.

Pastu, aku pun siap-siap ah, sebab cousin aku cakap, dia nk ajak aku pegi breakfast kat kdai maksdare aku. HAHA. Siap-siap-siap-siap. (Collapse-Sparta..... LALALALA) Haaaa. Tu ringtones henpon aku yang dah uzur. Berbunyi-bunyi pulak. Nombor yang adek aku call tadi. Aku pun angkat. Aku cakap :

Aku : Hello. (nada berhemah lagi)
Aiman : Mu ato gok ah. Cikgu nk skarang buku tu.
Aku : Owohlaaaaa. Horrr! OKey! (Bengis-bengis sikit)

Then, aku siap-siap-siap-siap lagi....
Ringtones berbunyi lagi, nombor same jugak. Haishhhh. Kali ni mmg betul2 annoying.
Aku pun jawab :

Aku : MENDEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!! ( Kuat gila)hahaha-2

....................... ( Senyap sebentar)

Cikgu Aiman : Ini kakak Tengku Mohd Iqbal Aiman ke?
Aku : Errrrrrr. Ye saya! ( Adoiiiiii)
Cikgu : Tolong hantar buku dia skarang yea. Saya tunggu awak dibilik Kaunseling. (WTheHECK?)

Aku yang kne pegi bilik kaunseling pulakkkkkkkk? Adoi. Malu gilaaaa. Jerit-jerit kat cikgu aiman. I tot tadi tu aiman, sebab tu la aku rase macam aishhhhhh. Geram gila. Bertuah punya adik macam kau! Sigh -_-'

Farrah Aishah, Get well soon :)

Patutnya semalam aku dh tulis, tapi smlm mcm mengantuk gilaaaa. taktau la, semenjak-dua menjak ni aku slalu je tido awal. heeee.


Ptg 23/05/2010,

Aku, Dora, apies ngan din. Pegi umah Faa. Pegi melawat dia. Dia baru pas operate. Ummm. Ade Ketumbuhan sikit dekat dengan breast. Ksian dia. Ckap-punya cakap. Rupa-rupanya dia dh lame sedar. Since dia Form 3 kot. Haishhhh. Dah lame tuu.

Tapi nasib baek mende tu tak merebak. Semoga cepat sembuh yea mek paaa. Nanti dah baek, boleh la kitorang bawak pegi maen kat funfair. Kahkahkah

Saturday, May 22, 2010

ikan ohh ikan

Yeayyyy. Saya dah ada ikan. comel ikan-ikan saya. kalau xkeberatan, sila bagi makan kat ikan-ikan saya tu yeaaa. ehehehe :) Terima Kasihhh




onion-head-emoticon-3

Friday, May 21, 2010

Bosan.

Jage kdai abg fizi. xdop org ngat arini. Ummmm. nasib baek bwak lappy. Kalau tak, tak tau la nak buat ape. Waaaaaaaaaaaaaaaaaa.onion-head-emoticon-26Tu je. Sekian.

head-down-oh no-cryingmamaaa-lyingmama-running-cryingonion68onion-head-emoticon-17i m dead <---- Begini lah rasanya yea kawan-kawan.



Sign Out Facebook Today!

Celik je mata, facebook akan bermain diminda. Dengan tak gosok gigi, muka xbasuh, mulut bau longkang, terus bukak lappy, search je "FACEBOOK", tak payah sign-in. Automatic sign in. Haishhhh. Tujuan utama nak tengok notification, pastu, cek game2 mane mane yang terabai, diberi point untuk terus ke level yang lebih tinggi. Dasyat sungguh penangan facebook ni ye kawan-kawan. Ummmm. Katsini, saya nak kongsi sikit pasal facebook. Hari ni, Facebook akan membuat Hari pertandingan melukis Nabi Muhammad S.A.W. Ya Allah! Kita sebagai umat islam, Wajib boikot isu ini habis-habisan. Kenapakah? Apakah salah Nabi kita? Kenapa mereka ingin mempersenda-sendakan baginda? Sedangkan Baginda amatlah mulia disisi Tuhan kita, Allah S.W.T. Sebagai umat islam, sebarkanlah kepada rakan-rakan yang lain supaya hari ini, kita tidak sign in untuk facebook. Biar saham mereka jatuh sejatuh jatuhnyaaaaa. Kerana keuntungan facebook adalah melalui iklan-iklan yang dipaprkan. Bayangkanlah, sekali klik Rm0.50 kalau 1000 org klik? RM500/day? RM15,000/month? Ya Allah. Yang dasyatnya lagi duit duit itu disalurkan untuk membiayai peperangan di GAZA. Bumi islam. Renung-renungkan dan selamat beramal. InsyaAllah.

"Kamu adalah umat yang terbaik yang dilahirkan untuk manusia,menyuruh kepada yang ma'ruf dan mencegah dari yang mungkar,dan beriman kepada Allah."
(surah Ali Imran ayat 110)



Wednesday, May 19, 2010

Friday, May 14, 2010

ima


homaigoshhhh! i miss you so bad. how could i live without you sayang? Hidung berdarah sebegini rupa baca blog ni?onion-head-emoticon-22 Ummm. Like i careee? Hehe, Nk jumpaaaaaa! Balik la cepat. Grr.

Hari-hari kita jumpaaa. Tapi, tapi, tapi... tru skype je. onion68 Tak boleh sentuh, tak boleh pegang, cuma boleh tgk jauh-jauh, sekat-sekat dengan broadband celcom yang student pakej tu Rm50/month. Faham-faham la mcm mane kan?head-down-oh no-crying

Tiap-tiap hari saya tgk awk makan, tgk awk study, tgk awk smyg, tgk awk tido, tgk awk tgk movie, tgu awk abis tgk movie. hehehe. Tapi, laen. Saya nk awk dekat ngan saya sokmomamaaa-lying Nakkkkk!


Tapi. tapi lagi. Tadi dh tapi hee :)

Allah Maha Penyayang. Dia dah tentukan yang terbaek untuk kita. Semua ni terjadi, tentu ada hikmah disebaliknya.

:: Mungkin ianya akan ::

  • Menjauhi diri kita daripada maksiat
  • Membuatkan kita menjadi orang yang penyabar
  • Mematangkan kita
  • Masing -masing akan lebih menghargai apabila bersama nanti
  • Membuatkan kita menjadi bertambah kuat untuk menempuhi halangan-halangan yang lebih mencabar
  • Dan sekian sekian sekian heeee

Best of luck sayang! Study pandai-pandai. Pasal distance ni, kita kuatkan sayang? Kita boleh! InsyaAllah. Amin ~

*Renung-renungkanlah dan selamat beramalonion-head-emoticon-15

Sunday, May 9, 2010

mandi pantai :D



pkul 12 am smlam dora ad tegur aku kat skype. maybe nk diskas pasal esok. kira arini laaaa. nk g mandi pantai katenyeeee. tapi aku dh tido. smlm aku tido awl. ngtuk. al-maklum laaaa kerja kan? mesti la penat. wheeeehwhwhehehe...heheh

----------------------------------------------------------

pagi td macam dh xjadi nak pegi mandi pantai. Sbb aku pun malas sebenarnyaaaa. kalau ikutkan hati mmg sedap tidoooooo laaaonion-head-emoticon-1

Then, dora call aku. ckp pasal pantai. aku pun.. iye iye kan aje la. okeyy. dh siap siap nk pegi. aku pegi amek Faa kat kuala ibai, then pegi amek dora kat durian burung.


Vroommmm.. Vrommmm...

Sampailaaa kitorang di Pantai Peranginan Pandakk. (Peranginan la sangat) Sampai-sampai je dh macam xsuke tgk org indon-indon yang terlepas dari hutan hutan belakang bukit dekat pantai tu. diorang ni duk skodeng skodeng guna penyekodeng ( Teropong) tu laaaa. Grrrrrrrr.hey-you-son-of-a

----------------------------------------------------------

Kitorang relaks agy. Pastu kitorang pun terus terjunkan diri. pegi la mandi manda. masa tu hari dah pkul 9 lebih. Panas jugak laaaa kot. haha. tapi dah jumpa air. Mmg dh xingat dunia laaa. Mandi Mandi dan mandaaaa. Suke-angg Faa && Dora jumpa air pantai. Hahaha

Cakap-cakap sambil mandi manda then Gosip-gosip skett. Hahaha. Pkul 10 dah nk dekat pkul 11 tu kitorang naek laaa. Huyung hayang naek ke tanah besar. haha. Kononnya nk berjemur la. Nk keringkan baju. Tapi matahari dh betul betul atas kepala. Kitorg pun decide tukar je baju dekat celah-celah batu tepi pantai tu.

----------------------------------------------------------

Faa && Dora tukar baju, aku kononnya cover line laaa. Takut jugak mat-mat indon tu mai skodeng. Last-last ade la sekor mat indon tua krepot xsedar diri ni, aku dah nampak dh topi dia jauh-jauh. aku pun jerittt " Woiiii!!!!!...."hahaha-2 Dia pun tunduk & menyorok kat celah-celah batu tu. Aku mintak faa ngan dora menyorok kat tepi sket. Pastu aku nampak lagi. Then aku jerit lagi. " Galokkk teh ngita orang! Kang aku Report Polis mu mai negara aku tanpa izin ni! Haippppp!hey-you-son-of-a.


Terus senyap. ........................

Tapi time dora pulak jadi Pakguard, ad pulak dia nk skodeng. kitorang pun cepat-cepat naek pegi kat kereta. Hishhh. Melampau la mat-mat indon ni. nk kne report ni!hero-hi

----------------------------------------------------------

Lepas siap. Kitorang pun pegi makan kat restoran Lempeng kat Marang. Sedappp hingga menjilat jari. Bak kata KFC " It's Finger Licking Good"


Makan punya makan. Dahhh. balik laaaa. Time nak balik tu, berlumba pulak ngan kereta Audi TT.
2007 Audi TT Coupe.JPG

Kereta tu yang driver dia tu. Hensem. bak kata dora && faa laaa. Tapi, aku ase lagi ensem bf aku la. HAHAHAyeh-big-nose-geek Sbb laki tu muda lagi, naek kete macam tu. Sbb tu laaa nampak ensem kot. Kan faa? Dora? hahaonion-head-emoticon-11 Kononnya kereta tu macam perasan laaa sbb kitorang macam usha usha dia ngan gf dia. Euwww --'


Pastu bersurai. hatar faa balik umah then hantar dora balik uitm dia haha :D


----------------------------------------------------------

Moral value of the story :

Berhati-hati semasa mandi di pantai. Takut-takut mat indon skodeng! Grrrrrr.
Jangan bercakap-cakap ketika memandu. Nasib baik xlanggar divider. HAHA

&&

Berbangga la jadi rakyat Terengganu kerana tidak perlu pegi jauh untuk mandi pantai. Hanya perlu 10minit untuk smpai ke pantai. Heeee Alhamdulillah ~

Sekian onion-head-emoticon-3

Saturday, May 8, 2010

Friday, May 7, 2010

the beautiful lesson =)

Hi!


the story began withhhhh :P hari hari sy ngan ibrhmmhsn gadoh. xtahu la knp. slalu sangat gaduh! :(( pastu last night sy ty la dia. knp kita slalu gadohhhhh je manjang? sbb sy ad terbaca kat blog kawan skolah rendah sy dulu. dia break-up ngan bf dia sbb dia rase mcm xserasi. dia ckp lagi, better dia break-up sebelum dia menangis kemudian hari. lebih kurang macam tu la ceritanyaaa.

saya pun bagitau la kat ibrhmmhsn.

saya : Kita xserasi ke wak?

ibrhmmhsn : Saya tau kita slalu gadoh. tapi awk rs sbb apa? sy xrasa pun kita xserasi. sbb nk cari pasangan hidup ni xperlu la ada minat yang sama atau pun cara hidup yang sama. Apa yang awk elok sy ikut dan apa yang saya elok awk ikut.


----------------------------------------------------------

Contoh I :

Dia jenis malas nk smayang, saya jenis yang jaga smyg. So, sy akan ckp kat dia... " smyg laaa, jangan xsmyg! "

Then,

Dia jenis rajin study. saya malas study. Dia pun akan ckp kat sy.... " Awk jangan malas malas nk study! kne rajin macam sy ni haaaa " ewahhh ewahhh :PP

So,

kalau dh dua dua ad positif && negatif nyaaa. dua dua akan menjadi lebih elok laaa kan? :))

----------------------------------------------------------

Saya ngan dia bukan gaduh sbb sy ad boy laen ke dia ad scandal laen ke. yang tu mmg mintak jauh laaa. Kitorang gaduh sbnrnya sbb dua dua dalam proses nk terima gaya hidup yang berlainan. We are veryyyyyyy veryyyy the different!


Kalau sy, nak cari laki yang sekepala, mmg sehati sejiwa, perangai sama ngan sy. mmg xjadi keje laaaa. mmg kitorang akan xnampak kesalahan masing-masing.

Contoh II :

Kalau ad sepasang kekasih ni, mmg satu kepala. dia minum arak, gf pun minum arak sama sama...
Then, sapa nk pegi tgur sapa? mmg xde org nk tgur la kan? dh dua dua satu kepala! mmg comfirm la mereka bahagiaaaaa, xgaduh gaduh sbb mereka satu kepala! SERASI!

Tapi! bak kata ibrhmmhsn, itu untuk kebahagian dunia sahaja. Ianya tidak menjanjikan kebahagian akhirat :)


So disini,

The conclusion is :

We need each other. kami xnampak tapi itulah kenyataan nyaaa :) serasi itu subjektif. Dan perumpamaannya ...

macam sy, sgt sgt addicted dengan game dalam fb. haha cafe world. mula-mula sangat janggal. xpandai main langsung game tu. Tapi dh lame main, dh banyak benda sy explore, dh macam tu, macam tu, dah macam ni, macam ni pulakkk :)


Lama- lama....

Baru laaa sy serasi dengan game tu, dan sekarang dh mencecah ke level 50 lebih dan lebihhh heee :)

begitu jugak dengan sy dan ibrhmmhsn.. mula-mula xknl pun, pastu explore, saya xsuke ni, dia xsuke tuuu... sy suke ni dan dia suke tu... pastu explore lagi lagi dan lagii.

Lama-lama....
Okey laa. bahagia. ke jinjang pelamin. heee :) InsyaAllah Amin~


Tuesday, May 4, 2010

:(

not feeling well.


------------------------------------------------------------------------------------

sekian. wasalam
=_='

Monday, May 3, 2010

selamat ulang bulan =)

sayang. selamat ulang bulan. semoga hubungan ni kekal ke jinjang pelamin && akhir hayat. Aminnnhttp://www.emocutez.com



-------------------------------------------------------------



I love you :)