Labels

Analog diri (3) bigday (1) boring (10) concern (7) friends (1) Friendship (1) life (34) LOL (6) Love (27) luahan rasa (15) Maaf (1) missing (4) nonsense (1) pet (2) raya (3) Regret (1) result (2) setadi (5) sorrow (5) Sorry (1) sweet (2) vacation (4)

Monday, February 28, 2011

test around the corner

smua nk dekat dekat jeeee.

Biotek 05.03.2011
Islam & Ideologi 06.03.2011
Nihongo 17.03.2011
Public speaking? Next 2 week
Biostat pun next 2 week.

MaiGoodness.-.-'

Tapi Pemakanan bila? Dr Hamid tak bgtau lagi bile bile.

Friday, February 25, 2011

speechless

Kenapa aku speechless? Sebabkan, tadi tengah duk tengok kawan aku main pingpong dalam bilik. huhu. tiba tiba kawan aku sorang lagi Ainaa (bukan nama samaran) :P call aku. Dia nangis nangis. Aku tanya laaa kenapa nangis ni? Dia cakap bakal ayah mentua dia dah meninggal. Yang aku tergamam skali, Ainaa slalu duk cite cite kat aku yang Bakal mak mentua dia yang sakit. Sakit jantung :( Tapi dengan kuasa Allah SWT yang Maha Besar, ayah mentua dia yang meninggal sedangkan ayah mentua dia tu baik baik aja. Sihat Walafiat. . .


Besarnya kuasaMu Ya Allah Ya Tuhanku. Membuatkan aku terfikir sejenak. .

Dia nak tarik nyawa siapa siapa pun tak kira umur tak kira sihat tak kira apa. Yang tengah sakit tak semestinya dia akan pergi dulu, yang tengah sihat tak semestinya dia tak pergi dulu. Fikir fikirkan lah wahai kawan kawan. Jadi gunalah masa yang ada sebaik baiknya. Carilah akhirat yang kekal selamanya tu. Dunia pun cari jugak. Tapi cari dua dua tu biar seimbang :) InsyaALLAH .

Kitorang smua mmg tak expect yang ayah dia yang pergi dulu. . . Alhamdulillah. arwah meninggal hari jumaat. Semoga arwah berada dikalangan orang orang beriman dan beramal soleh. Amin. Al fatihah

meh nk cite

mai sini mai sini. pisang goreng pisang goreng. Aku ni sangat la nk tanggung risiko pegi amek elektif blaja bahasa jepun. huuuuu. yang tak tahannyeee, susah gile aku nak ingat. lagi beberapa minggu ada ひらがな テスト。。。。17.03.2011 hekhek. tau jugak laaaa beb :P


Sape pandai, tolong ajar aku. Aku budak baru belajar, kalau salah tolong tunjukkan....
Huruf huruf hiragana tu aku dh ingat smua. Tapiiii kan, paling aku tak boleh bla skali masuk bab すうじ. nombor nombor tu aku lemah sikit. Pening kepala duk belajar yang tu. hukhukhuk --'

kau kau sekalian bayangkan kalau 999 aku kna tulis panjang selebar lebarnya ;
きゅうひゃくきゅうじゅうきゅう -.-' -.-' -.-'

pastu nak kne ingat yang special case pulak ;

300 ; さんびゃく
600;ろっぴゃく
800;はっぴゃく

Tapi seronok jugak sebab aku dah pandai nyanyi lagu doraemon dalam bahasa jepun. Ngiahahahahaha :D Memang cita cita aku nak nyanyi lagu doraemon dalam bahasa jepun. wiwit :D :P

Nanti kalau aku dh pandai aku nak ajar korang. Korang nak blaja tak? Muahaha. Alaaaaa. Aku tau la, korang lagi terer dari aku. Shadap! hikhik

nongsan.

oboete kudasai.
yonde kudasai.
kaite kudasai.
mite kudasai.
kiite kudasai.
Ganbatte kudasai. =)

Thursday, February 24, 2011

Boring(fullstop)




***************************************************

Aritu kan aku ad cakap nak upload gambar konvo. Hik3. Sampai sekarang, 24/02/ 2011 baru la berkesempatan nak upload gambar gambar ni sebab bosan sangat takde keje sangat nak buat. Hihi. There are several pictures from my graduation day (^V^)v


Okey . Yang ni kitorang gedik gedikkan diri pergi amek gambar kat shahbandar okey!

Yeayyy. Konvo yeayyy! :D


Tak cukup ahli sebab ramai yang busy that day -.-'


Haaaa. Yang ni Baru betul betul konvo :)


Yeah. Si cantik manis murni :))





^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Okey yang ni gambar guna polaroid. =D


.
ibrahim mohsen azman pun ada. Balik semata mata nak datang i punya konvo tau! terharunyaaa ;') hekhekhek. Gurau je =p


Besties.


Depan DSM. Nanti awak konvo saya nak pegi jugak tau! =D

Kak ilah Nur =D "Roomate" sem 5 blok B1

Ibunda tercinta <3


Gambar ni pun tak banyak sangat sebab time konvo tu masing masing busy ngan family masing masing. Pelik rasenya. Sikit je gambar konvo aku. Huuuu -.- Takpe nnt konvo degree nk pastikan gambar konvo banyakkkkk gileeeeee. ok.bye.

Saturday, February 19, 2011

Bosannya. Hari ni hari sabtu. 15 hari lagi ibrahim mohsen nak balik. (*V*) Sebenarnya bukan nak cite pasal ni. Tapi pasal. . stadi. waaaaaa :[ Tensi tensi tensi. Taktau nak buat macam mana ni! Isnin ni test BIOSTATISTIK. Stadi punya stadi punya stadi, langsung tak dapat jawapan. Bosan la macam ni!


Wuuuhuuuu (-.-) Tolong. Tolong. Komengga. Komengga. Help. Help! What should i do? Tu la kuyam! Dalam kelas kononya faham. Tapi balik bilik langsung tak sentuh balik buku buku tu. Ape nak jadi ni? Tu la tak ingat dah apa yg Dr amir dah ajar tu. Langsung tak ingat!! Salin, salin, take note tapi satu haram pun dah tak ingat. Haddooooooo. Macam mana ni. Nanti nk kne ty ty orang. sempat ke tak pun tak tau lah. Sebabnya, ISNIN dah dekat!!!! WAAAAAAAAAAA.

Berbalik cite tentang seorang budak kuat tido ni, dia ajak kite stadi sebab dia pun tengah exam sekarang sampai kamis, kite ari isnin ni jeee, kite ni pun bangun laaaaaa nak stadi same same ngan dia la kononya (skyping) hihi. Kita bangun, semangat dh bukak buku stadi, kita tengok dia dh melentang, katanya nak cari posisi selesa nak stadi. Okey okey. Alasan boleh diterima pakai. Tapi, a few minutes later, pusing la tgk dia. . . . . . Nak tau ape dh jadi?


########################################



Tu diaaaaaaaa. Dah mimpi mimpi dah tuuuuuuuu! Hish -.-'


Pape pun, kite yang baru belajar basic basic nihongo ni cakap " Ganbatte kudasai" kat awk walaupun awk tipu kite awak kate nak stadi same same ngan kite. wuuuuhuuuuu. Pelawok pelawok pelawok pelawok pelawok pelawok pelawok pelawok pelawok. (Pengaruh cite hantu kak limah)

Monday, February 14, 2011

happy birthday love

selamat ulang tahun kelahiran yang ke 22. dah tua dah. hik hik hik. semoga tahun ni lebih baik dari tahun tahun sebelum ni. semoga tahun ni membawa seribu keberkatan, kejayaan, kebaikan dalam hidup awak. semoga panjang umur, murah rezeki, bahagia dengan orang orang yang awak sayang. sape lagi kalau bukan saya kan? hahaha :D sorry sebab lambat sehari update pasal bday awk sebab yelaaaa kan? awak tau saya sekarang kan? busyyyyy je sekarang. busy tido, baring. hekhekhek.

sebenarnya class takde la banyak sangat nk ikutkan sem ni. sebab dah banyak drop drop subject. tapi disebabkan busy persiapan event besar next month, terpaksa korbankan sikit masa dan minyak. pergi balik pergi balik ke kt. cari barang beb. hadooo hihi :D pastu semalam pun tak sempat nk update sebab ad lab biotek. sampai pkul 11.30. penat sangat. sem ni banyak kelas malam. huuuu -.-

ehhhh, dah out of tajuk ni. haish. okey okey. semoga apa yang kita rancang berjalan dengan lancar. InsyaAllah. amin :) And semoga lebih matang dari tahun tahun sebelumnya. Sebab awk faham faham la kan, perempuan macam saya ni, nak sweet sweet je sokmo. so, pleaseeeeee baby. :P kalau gaduh tu, bertolak ansur la banyak sikit. hikhikhik :D

Semoga boleh bimbing saya menjadi seorang isteri solehah nanti. Ajar saya mana yang baik dan mana yang buruk. Nak jadi bidadari awak kat syurga. InsyaAllah :) Amin. Cepat amin ramai ramai!! :)

Okey. Done. Sayang Awak ibrahim mohsen azman. 20 hari lagi nak jumpa awak. rinduuuuu ;')

ok.bye

Friday, February 4, 2011

Parking pun mahal dah sekarang!

bengangggg betul aku dengan akak jage parking dekat depan CIMB tu!!!! Ada ke aku baru je masuk, nk pegi bayar bil maxis, aku masuk sbb terpaksa sangat dh sbb jem gile kat situ time tu. Masuk kejap, aku bayar bil guna mesin kan? 5 minit pun xsmpai. aku pegi nk bayar parking akak tu cakap kne DUA HENGGET!! Parking tak sampai 5 minit pun babe! Aku cakap la kat akak tu akak saya masuk baru je lagi, resit pun tak dapat sebab orang yang jaga resit tu hilang pegi curi tulang agaknya kan? Pastu aku ingatkan dia nk ckp la 5POSEN KE SINGGIT pun aku tak kesah sangat. TAPIII..... Dia cakap kat aku, Okeyyyyyyyy dua ringgit sudahhh lahhh. Dengan muka selamberrrrr yaya selamberr papa nyaaaaaa dia sebut dua ringgit! Sakit ati aku. aku pun Cakap laaaa. Aishhhh takkan dua ringgit kot? Saya baru masuk sangat sangatttttttt ni! Haishhh. PAstu dia boleh pulak tawar menawar harga ngan aku! Dia cakap, okeyla singgit setengah! Aku taknak jugak. Aku cakap, mane boleh macam ni, aku baru je masuk punggung parking tu pun tak panas lagi aku letak kereta aku! Pastu dia ckp okeyla, singgitlaaaa! Aku pun hulur je singgit! Pastu dia duk sengih sengih =.='

Wednesday, February 2, 2011

Something will happen soonnnnn.

So sooon :D wait and see. The only thing about my family and I . It's should be the biggest day in my life. But just do it moderately. That's the way of islam :) You maybe will suprised what going to happen on March kan? hihi. But everything still in our plan. We just plan it, Allah decide it. I know Allah know the best for me :)