Labels

Analog diri (3) bigday (1) boring (10) concern (7) friends (1) Friendship (1) life (34) LOL (6) Love (27) luahan rasa (15) Maaf (1) missing (4) nonsense (1) pet (2) raya (3) Regret (1) result (2) setadi (5) sorrow (5) Sorry (1) sweet (2) vacation (4)

Thursday, April 28, 2011

Rezeki

Alhamdulillah. Sedar tak sedar. Aku dah pregnant!! Hmmm. Aku pun pelik jugak kenapa la period aku ni tak datang datang. Biasenya slalu on time lah. Kalau lewat pun sehari je. Ni sampai seminggu. Pastu badan aku rasa macam penat je 2,3 minggu ni. Then rasa nak muntah tapi tak muntah muntah pun. Aku bagitau la Ibrahim Mohsen badan aku rasa tak sedap. Loya loya smua tu. Pastu dia suruh aku pergi beli pregnancy test.

Lepas exam Nihongo, aku pergi farmasi beli pregnancy test kit. Malam tu aku pun test la kan? Terkejut sangat bila aku tengok 2 band. (positive). Aku macam tak percaya jeeee. Then, esok tu aku pun pergi la klinik UMT. Jumpa doktor, Doktor tanya apa masalah awk... Aku pun cakap la nak cek saya ni pregnant ke? huuuu. Selamber je aku ty macam tu. Doktor tu ty la. Dah kawen ey? Aaah. Dah kawen la. Kalau tak kawen, brani pulak aku nak tanya macam tu kan? HAHAHAHAHA. Doktor suruh aku buat urine test. Hasil dia, sama je macam aku test sendiri smalam. Doktor cakap dh 5 minggu. Ohmyyyy. Dah 5 minggu rupanya. Aku slamber je duk makan ngarut2. Huhuhu. Sekarang dh kena jaga makan dah. Takut jugak jd pape kan.

Yela kami kan stadi lagi, macam mana nak jaga baby nanti? Betul soalan tu, tapi ni kan rezeki Allah. Setiap yang Dia bagi ada hikmah disebaliknya,. Dia Maha Mengetahui apa yang terbaik untuk kita kan? Dia takkan bagi kalau kita tak mampu nk hadapi. Betul dak? InsyaAllah. Harap harap semua baik baik hendaknya. Sekejap je rasanya,. Kawen, tup tup tup dah nak dapat Babyyy. Amin Amin Amin. Ibrahim Mohsen dah nak jadi Ayah :D InsyaAllah. Doakan aku ngan baby dalam perut aku ni sehat sehat sokmo ye! (*V*)

Saturday, April 23, 2011

Kawen Part II




Sebab apa entry ni title dia "Kawen Part II"?? Part I mana? Haaaa. Part I haritu dh update kat facebook. Cukup la tu. Kahkahkah.


Meh sini meh nak kasi update ni punya blog yang dah berusang ni. Hmmmm. Sebenarnya nak update gambar kawen haritu. Alhamdulillah, Everything went well. (^V^) Hmmmm. Nak tengok tak? Album ni disponsor oleh Hasan Helmi Azman abang kepada Ibrahim Mohsen Azman ye kawan kawan. Terima kasih banyak banyak yea abang ipar! Muehehehe.


Gambar gambar time sambut menantu kat Batu Burok. :)

Baru kawen dah dapat baby!!! (*V*) Ni orang kate amek berkat. HAHA


Ni atok Acin. Atok belah arwah abah acin. *Batu pahat* Haritu pergi Batu Pahat atok blanje kitorang satay :D

Ni lah pelamin 2 in 1. Kelmarin kawen kak dilah (Kakak Ibrahim Mohsen) Harini kawen kitorang pulak. Muehehehe.

Umi sambut kitorang depan rumah. "Acin Sayang Umi" ;p


"Adam pun nak pegang jugakkkk!!!!"- Adam Luqman :)



Sorry. Gambar ni dari bawah ke atas. Salah bajet pulak. HAHAHA. Sekian :)